Swiss Energy: Top 3 vitamine pentru femei în lupta pentru tinerețe

În ultimii ani aceste trei elemente, Q10, Seleniul și Biotina au devenit extrem de populare în rândul femeilor, mai ales după vârsta de 30 de ani. De ce anume și care sunt beneficiile acestor ingrediente, ne propunem să le elucidăm în cele ce urmează.

  1. Coenzima Q10  nu este doar un mit frumos, relatat de reclame și tratamentele anti-aging. Antioxidantul există în orice organism și este responsabil de procese celulare importante pentru sănătate și longevitate. Coenzima Q10 este substanță liposolubilă miraculoasă, despre care tot auzim în jurul nostru, atât de la medici, cât și cosmetologi. Este considerată o adevărată ”fântână a tinereții” grație efectelor antirid.

Ce este de fapt coenzima Q10?

Coenzima Q10 stă la baza fiecărei celule și a fiecărei reacții chimice din organism. Rolul său este să producă energie, fiind indispensabilă pentru organism – absența ei ar stopa procesele biochimice.

Beneficiile vitaminei Q10

  • un aliat de bază în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, având rolul de super-erou pentru inimă.
  • susține fertilitatea, este o sursă continuă de energie, revenindu-i rolul unui catalizator, care declanșează producerea de energie.
  • are efect vasodilatator ușor, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială.
  • un antioxidant puternic care reduce nivelul colesterolului “rău” și crește nivelul celui “bun”.
  • susține buna funcționare a mitocondriilor și încetinește riscul de degenerare cognitivă.
  • reduce din efectele negative ale radicalilor liberi asupra creierului.
  • protejează plămânii, ajută la slăbit, reglează glicemia.

Coenzima Q10 în cosmetologie

În prezent, Q10 este unul dintre ingredientele ”la modă” care se regăsește pe toate ambalajele produselor cosmetice, în special a cremelor pentru regenerare și riduri. Îmbătrânirea prematură apare ca un cumul de factori (dezechilibre hormonale, efectele radicalilor liberi precum și radiațiile UV). La persoanele peste 30-35 de ani, pielea începe să își schimbe aspectul, fiind vizibile primele riduri, ceea ce înseamnă că nivelul Q10 scade, odată cu reducerea capacității celulelor ce produc colagen, elastină și alte molecule importante pentru elasticitatea pielii.

Iată de ce suplimentele Swiss Energy Beauty Vit, ce conțin această vitamină, reduc semnificativ riscul de îmbătrânire a celulelor pielii, la fel și cremele care conțin coenzima Q10 sunt benefice, însă eficiența acestor produse combinate este incomparabilă.

 

  • Seleniu este mai important pentru bărbați sau pentru femei?

 

Cert este că pentru ambele sexe, seleniul are un efect antioxidant, adică luptă împotriva elementelor care pot cauza cancer sau boli cronice, numite şi radicali liberi. Se află în majoritatea țesuturilor musculare ale corpului, inclusiv în rinichi, ficat, splină şi pancreas. Cea mai mare cantitate se găsește în glanda tiroidă, asemănător iodului. În plus, seleniul întărește imunitatea şi se află în multe medicamente pentru boli cronice, precum cele pentru HIV şi în lupta cu alți viruși mai rari, dar foarte puternici. Deoarece are un impact puternic asupra funcțiilor hormonale, o lipsă de seleniu este mai vizibilă la femei decât la bărbați. În cazul femeilor, o cantitate mare de seleniu se aliază cu vitamina E şi încetinește procesele de îmbătrânire. Utilizarea seleniului se recomandă femeilor în perioada de menopauză, deoarece ameliorează bufeurile și starea de indispoziție generală.

De asemenea, joacă un rol important în menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Seleniul mai intervine în sinteza coenzimei Q10, prin urmare rezultatele nu vor întârzia să apară dacă aceste elemente vor fi administrate concomitent (Q10+Se+vit E), în doza necesară acestea se regăsesc în suplimentele SE Beauty Vit.

 

  • De ce Biotina este considerată vitamina frumuseții?

 

Biotina sau vitamina B7 este o vitamină responsabilă pentru metabolismul carbohidraților, acizilor grași și a unor aminoacizi. Biotina este extrem de necesară pentru sănătatea pielii, părului, unghiilor și este, de asemenea, utilizată în tratamentul bolilor de piele cum ar fi acneea. În organism, biotina nu se acumulează, dar este luată din alimentele ce le consumăm zi de zi și este sintetizată în intestine, cu toate acestea, există cazuri când deficiența acesteia nu este observată.

Au fost făcute multe teste asupra aceste vitamine, iar rezultatele acestora arată că unul dintre motivele stării precare a părului, pielii și unghiilor, precum și chelia, poate fi o deficiență de biotină. În plus, deficiența biotinei contribuie la scăderea concentrației de zinc la nivelul pielii, ceea ce perturbă activitatea glandelor sebacee și agravează starea epidermei. În special, acest lucru poate duce la apariția dermatitei seboreice și a altor boli. Necesarul zilnic de biotină într-un corp sănătos este extrem de scăzut, dar în cazul unor probleme de sănătate sau cu o activitate fizică intensă, crește de mai multe ori. Biotina pentru căderea părului și probleme ale pielii în doza necesară se conține în suplimentul Swiss Energy Hair, Nail & Skin. Dacă scopul dvs. este ca pielea și părul să fie sănătos, se recomandă să luați biotină cu zinc, acid pantotenic și colagen pentru un efect  mai bun.

Sănătatea reprezintă o stare de armonie mentală, emoțională și fizică. Puritatea și echilibrul trebuie să se regăsească atât în ceea ce consumăm, în regimul de viață pe care îl avem, cât și în mediul în care trăim, gândurile pe care le dezvoltăm și în sentimentele pe care le nutrim. Pentru o sănătate de fier consumați alimente și suplimente calitative îmbogățite cu seleniu, Q10 și multivitamine necesare organismului. Optați pentru calitatea elvețiană, optați pentru Swiss Energy.