Глюкометр Bionime Rightest GM300 с уникальным кодирующим портомPacienții trebuie să-și măsoare zilnic nivelul glicemiei acasă: dimineața, pe stomacul gol și la 2 ore după masă. Efectuând măsurările neregulat, pacientul contribuie la dezvoltarea bolii, după care încep complicațiile, care necesită tratament într-un spital sau în secția de reanimare.

În pofida faptului că automonitorizarea nu este o plăcere ieftină, s-a dovedit că este mai rentabil să investești în mijloace de automonitorizare, decât să tratezi complicațiile diabetului zaharat. Disponibilitatea aparatelor moderne de automonitorizare și varietatea de preparate medicamentoase, inclusiv insulină, asigură omului o viață normală.

Pentru a controla permanent, în orice moment și în orice mediu, nivelul glicemiei, se folosește glucometrul – un dispozitiv portabil și ușor de utilizat, care vă permite să măsurați rapid, ușor și cu precizie nivelul glicemiei, pe o probă de sânge capilar.

Glucometrele sunt extrem de ușor de folosit, însă este foarte important să alegeți modelul potrivit, întrucât dispozitivele unor producători nu sunt suficient de calitative. Glucometrul trebuie să ofere valori exacte, în baza cărora medicul, împreună cu pacientul, să aleagă o doză de insulină, dieta necesară și volumul activității fizice.

Înainte de a achiziționa un glucometru, specialiștii recomandă să fiți atenți la următoarele aspecte:

  • Ecranul trebuie sa fie mare, LCD și cu cifre mari;
  • Electrozii bandeletelor de test trebuie să fie realizați, conform nanotehnologiei, din aliaj de aur – de aceasta depinde exactitatea măsurărilor;
  • Aparatul trebuie să fie în măsură să proceseze datele pentru o zi, o săptămână, o lună și trei luni;
  • Perioada de garanție trebuie să fie ori nelimitată, ori cel puțin cinci ani;
  • Modelul trebuie să fie prezent în majoritatea farmaciilor și magazinelor de echipamente medicale, pentru a fi siguri că veți găsi ulterior bandelete de test.

Cerințe moderne față de glucometre

  • Exactitatea rezultatelor, în special a valorilor scăzute ale glicemiei;
  • Comoditate și ușurință în utilizare; 
  • Disponibilitatea bandeletelor de test în majoritatea farmaciilor/magazinelor on-line;
  • Deservire accesibilă în bază de garanție
  • Raportul preț/calitate.

Precizia glucometrelor

Cerințele standardului european DIN EN ISO 15197:2003 față de precizia glucometrelor sunt înalte. Intervalul de deviere de la metoda de măsurare standard, pentru concentrațiile date ale glicemiei, care trebuie să cuprindă 95% din toate rezultatele individuale:

Intervalul de deviereConcentrația glucozei

± 0,83 mmol/l
± 20 % 
< 4,2 mmol/l de la 4,2 mmol/l și mai mult


Alegerea glucometrului și tipul sistemului enzimatic al bandeletelor de test

Pentru o automonitorizare de calitate aveți nevoie de un glucometru cu bandelete de test, care determină selectiv și cu precizie nivelul glicemiei, în conformitate cu standardele internaționale.  

Folosirea bandeletelor de test pe bază de enzimă GDH-PQQ (glucozo-dehidrogenază – pirolochinolina chinona) poate crește în mod semnificativ rezultatele (avertizarea Departamentul pentru controlul calității din SUA). Această enzimă nu permite să fie deosebită glucoza din sânge de alte zaharuri (maltoză, xiloză, galactoză), care intră în componența unor medicamente și preparate biologice.

În ultimii ani, de o mare popularitate în rândul pacienților diabetici și a medicilor se bucură glucometrele mărcii comerciale BIONIME. Acestea s-au dovedit a fi dispozitive de înaltă precizie, ușor de utilizat și cu un excelent raport calitate/pret. Și cel mai important – bandeletele de test pentru acestea pot fi găsite întotdeauna în vânzare. În timpul unei testări independente, în Europa, a 27 de mărci comerciale, glucometrele BIONIME au ocupat primul și al patrulea loc la precizia de măsurare.

Magazinul on-line „dr-house” oferă doar glucometre de înaltă calitate pentru măsurarea glicemiei. Glucometrele „Gamma” ale mărcii comerciale „BIONIME” oferă întotdeauna un rezultat exact!

Bionime Rightest GM300 Bionime Rightest GM550 Bionime Rightest GM110 Gamma DIAMOND Gamma SPEAKER Gamma MINI